Sky og fugl
Sky og fugl

Helstekt kylling med spinat og sopp

Helstekt kylling med spinat og sopp

Fremgangsmåte

Helstekt kylling:

Gni inn kyllingen med salt og pepper.
Legg den i en ildfast form sammen med olje, hvitløk, sitronbåter og timian.
Stikk inn steketermometer uten å treffe benet. Bak kyllingen i ovn på 160 ºC, i ca. 2 timer til den er gjennomstekt.
Øs stekesjyen over kyllingen hver halvtime.
Kyllingen er ferdig når kjernetemperaturen har nådd 72 ºC og kjøttsaften inn mot benet er blank.
La kyllingen hvile i ca. 20 minutter. Del den deretter i to lår og to bryst.

Lun spinat og soppsalat:

Skjær sopp i strimler. Stek soppen i olje på medium varme til den er myk og mør.
Bland til slutt inn finhakket sjalottløk og hold varm. Rens, vask og tørk spinat.
Bland varm sopp med spinat og tilsett god olivenolje og sitron, og smak til med salt og pepper.

Serveres sammen med kyllingen.

Vel bekomme!

Fortell dine venner om dette: